Architecten arriveren in Krewerd

Donderdag kwam een legertje architecten kennismaken met Krewerd. Bijna alle inwoners van ons dorp hebben inmiddels een eigen architect gekozen. Die gaat hun bijstaan in het versterkingsproces.

,,Jullie gaan als beroepsgroep een heroïsche daad neerzetten’’, voorspelde onze eigen dorpsarchitect en adviseur Fons Verheijen. ,,Als architecten geven jullie de inwoners van dit dorp een professionele, deskundige stem. Jullie staan de mensen bij met raad en daad. Zowel in de onderhandelingen als daarna met het ontwerp en de uitvoering. Zo zorgen we er voor dat Krewerd straks blije en tevreden bewoners heeft. Die zijn er niet zoveel in Groningen. De mensen zitten hier al zeven jaar in onzekerheid over hun veiligheid. Onze overheid moet zich doodschamen!’’

Tijdens de bijeenkomst informeerde Fons, samen met onze deskundigen Sacha Schram en Marieke van der Heide, de aanwezige architecten over het komende versterkingsproces en over de geschiedenis en bijzondere kenmerken van Krewerd. De meeste huishoudens hebben inmiddels een eigen architect gekozen. Voor zeven adressen wordt nog de juiste `match’ gezocht. Marieke van der Heide helpt deze dorpsgenoten om hun keuze te maken.

De architecten zijn enthousiast over hun opdracht in Krewerd. Ze maakten na de bijeenkomst een gezamenlijke wandeling door het dorp.

RTV Noord deed verslag: www.rtvnoord.nl