Reactie burgemeester en Tweede Kamerleden op actie Krewerd

De actie om vanuit Krewerd een Veilig Woning Verklaring te eisen van de Staat der Nederlanden, blijft niet onopgemerkt. Lees hieronder de reactie van burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Delfzijl, van Tweede Kamerlid William Moorlag (PvdA) en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP):Dag Fons,

Lijkt me mooie actie die geheel aansluit bij wat de bevolking voelt. Het slot richt zich geheel op verklaring dat de huizen veilig zijn. Hoewel dat wat ‘eendimensionaal’ is, lijkt het me als actiedoel juist interessant. Want wat als de reactie is: die kunnen we niet geven? Dan zal de minister dus moeten erkennen dat hij er ‘helaas’ voor moet kiezen onzekerheid te laten voort bestaan. De actie uitvoeren, zou ik zeggen,  en wel zo snel mogelijk.Groet, Gerard Beukema

Geachte mevrouw, mijnheer,

Als er een plek is waar je veilig wilt zijn, dan is dat wel in het huis waar je woont.

De eis aan de minister is heel terecht.

Henk Nijboer is voor de PvdA-fractie woordvoerder gaswinning en aardbevingen. Ik ga met hem in overleg,  maar los daarvan zal ik a.s. dinsdag bij de begroting van EZK uw brief, zoals u vraagt, onder de aandacht brengen bij minister Wiebes.

Met vriendelijke groet,

William Moorlag

Kamerlid voor de Partij van de Arbeid

Beste inwoners van Krewerd,

Ik kan niet anders dan jullie oproep 100% onderschrijven. Het is ongelofelijk pijnlijk en onverteerbaar dat de veiligheid in Groningen nog steeds niet voorop staat. Groningen wordt een zeer groot onrecht aangedaan.

Groningers zouden zeggenschap over hun eigen huis, dorp en leefomgeving moeten krijgen. Goed om te zien dat Krewerd een gezamenlijke vuist maakt voor haar toekomst. Hoop dat veel meer dorpen volgen.

Op mijn verzoek debatteert de Tweede Kamer binnenkort over de versterking en schadeafhandeling. Ik zal jullie pleidooi daar graag onderstrepen. Hier zou unanieme steun voor moeten komen.

Veel succes en sterkte!
Uiteraard kom ik ook graag eens langs.

Groeten, Sandra Beckerman