Architecten melden zich aan voor Experiment Krewerd

Nu Experiment Krewerd groen licht heeft gekregen om de versterkingsoperatie en vernieuwing van het dorp te beginnen, is ook het moment aangebroken om de hulp in te roepen van de architectengemeenschap in onze provincie. Dat is immers een van de uitgangspunten van ons unieke project: de inwoners bepalen zelf hoe ze hun huizen toekomstbestendig willen maken, maar laten zich daarbij adviseren en ondersteunen door deskundigen.

Meteen na het besluit van de NCG om Krewerd als `pilot’ aan te wijzen in de versterkingsoperatie, heeft Fons Verheijen de Groningse architectengemeenschap uitgenodigd om zich aan te melden. Al binnen enkele werkdagen hebben veertien individuele architecten en bureau’s dit gedaan: Melein Architectuur, Jan Arend Mulder, Herwin Dietvorst, Peter Oterdoorn, Francine Neerhof Oving, BureauNoordeloos, René Wubs, Siert Helder, Peter Zomerdijk, Erik Smid, Dianne Maas, Anton Visser, +PEIL en Joyce Kuiken. Meer informatie over deze architecten is bovenaan de voorpagina van de website te vinden, door de button Architecten aan te klikken. Zij stellen zich graag aan u voor.

De komende dagen en weken wordt de lijst ongetwijfeld langer. Binnenkort wordt door Fons Verheijen tijdens een bewonersbijeenkomst uitgelegd hoe de inwoners hun eigen architect kunnen kiezen. Zij worden vervolgens met elkaar in contact gebracht en aan elkaar gekoppeld.