• Experiment Krewerd Bewoners

Bewoners

Experiment Krewerd draait om de bewoners van Krewerd. Het gaat om ons. Krewerd laat de versterkingsoperatie niet als een bulldozer over het dorp komen. Wij kiezen bottum up voor een eigen aanpak. Op deze pagina vindt u berichten en informatie die voor de inwoners van belang is.

Wie zijn de bewoners van Krewerd?

Voor er een dorpsplan wordt gemaakt, is het belangrijk te weten wie eigenlijk de inwoners zijn van Krewerd. Wat vinden zij belangrijk, wat willen ze behouden, wat willen ze verbeteren? Kortom: hoe willen ze graag dat hun dorp er in de toekomst uitziet? Karin Peeters deed sociologisch onderzoek in Krewerd.

Geestelijke zorg in Krewerd

/
Door Frits PostemaTijdens Experiment Krewerd wordt geestelijke zorg geboden aan de inwoners. Waarom is dat nodig? En wat houdt het in? Frits Postema vertelt.De versterking van woningen in het aardbevingsgebied is een operatie met enorme gevolgen. Niet alleen in materiële zin, ook immaterieel. Het zal ons leven en beleven, ons gevoel en onze relaties raken. Ook nu we als dorp hebben gekozen voor een eigen aanpak. Waarschijnlijk wordt ons dorp letterlijk en figuurlijk op z’n kop gezet.Of dat erg is, valt nog te bezien. Honderd jaar geleden zag ons dorp er ook anders uit dan nu en over honderd jaar zal het er weer anders uitzien. Kenmerkend voor het leven is dat het steeds weer opnieuw begint, in woorden en in daden. Hoe houd je als mens het hoofd koel en hoe houd je elkaar vast. Dat is een vraag die onder andere voortkomt uit het onderzoek dat gedaan is door het Gronings perspectief. Kkijk voor meer informatie op www.groningsperspectief.nl