Burgemeester zegt geld en steun toe aan Krewerd

Krewerd heeft een bevoorrechte positie in de versterkingsoperatie. Het dorp loopt voorop. Dat zei burgemeester Gerard Beukema dinsdagavond op de bewonersavond.

Beukema is trots op Experiment Krewerd. Hij vindt de aanpak vernieuwend en versnellend. De verwachting is dat alle inwoners voor de zomer duidelijkheid hebben of hun huizen versterkt of vervangen worden.

Experiment Krewerd krijgt voor het komende half jaar 80.000 euro van de gemeente om de plannen voor het dorp af te ronden en concreet te maken. Ook helpt de gemeente de komende tijd actief om gelden binnen te halen voor dorpsvernieuwing en voor energiemaatregelen.

Beukema deed wel een dringend beroep op de inwoners om eensgezind te zijn. Alleen plannen die door de totale dorpsgemeenschap worden gedragen, zullen volgens hem haalbaar zijn en de benodigde steun krijgen van de gemeenteraad en de Rijksoverheid.

Namens de NCG toonde Roelof Hupkes zich eveneens positief over Experiment Krewerd. Wel benadrukte de ambtenaar dat ook in ons dorp de strikte versterkingscriteria gelden en vooral gekeken wordt naar veiligheid.

 

Experiment Krewerd

Willem Smink, voorzitter van de Dorpscoöperatie, interviewde tijdens de bewonersavond v.l.n.r. Pieter Brink (deskundige energie), Marieke van der Heide (deskundige architectuur), Sacha Schram, (stedenbouwkundige), Ben van Rein (in opdracht van de NCG belast met de beoordeling van de huizen) en Roelof Hupkes (NCG).