Krewerd kiest voor omgedraaide toren

15 februari 2021

De inwoners van Krewerd hebben hun keuze gemaakt. Er is een prachtig ontwerp gekozen voor een faunatoren. Winnaar van de prijsvraag is… `de omgedraaide toren’ van architectencollectief Vector.i en ecoloog Jan Doevendans.

 

 

,,Helaas konden we door de corona niet in een gezamenlijke bijeenkomst de knoop doorhakken. Maar de prijsvraag leefde enorm in het dorp. Het hield de bewoners echt bezig’’, zo heeft dorpsbouwmeester Fons Verheijen gemerkt. Maar liefst 78% van alle dorpsgenoten brachten hun stem uit.

Fons heeft de winnaars van de prijsvraag inmiddels namens alle inwoners van Krewerd gefeliciteerd en de deelnemende architecten bedankt voor hun inzet. ,,De prijsvraag voegde iets wezenlijks toe aan het gemeenschapsgevoel in het dorp en de acceptatie dat er, voor er gebouwd gaat worden, eerst aandacht moet zijn voor de aanwezige fauna.’’

De winnaars van de ontwerpwedstrijd ontvangen de hoofdprijs van 1000 euro. Ook worden ze betrokken bij het ontwerp, als uit de komende ecologische studie blijkt dat er inderdaad een faunaverblijf voor Krewerd gemaakt moet worden.

Lees er meer over in de nieuwsbrief.