Krewerd doet gemeente Delfzijl belangrijk voorstel

Het nieuwe Plan van Aanpak voor de versterkingsoperatie zal weer desastreus uitpakken. Krewerd doet daarom een voorstel aan de gemeente Delfzijl voor een alternatieve benadering. Lees onze brief aan burgemeester Gerard Beukema.

Donderdag 6 december dorpsbijeenkomst

Kom allemaal naar de belangrijke dorpsbijeenkomst! We sluiten samen het Verbond van Krewerd.

Overleg met burgemeester Delfzijl

Experiment Krewerd heeft alle steun van de gemeente Delfzijl. Burgemeester Beukema gaat een fors bedrag aan subsidie aanvragen om ons dorp energieneutraal te maken. Fons Verheijen vraagt of de gemeente ons dorp naar voren wil trekken nu de versterkingsoperatie een nieuwe fase is ingegaan.

Reactie burgemeester en Tweede Kamerleden op actie Krewerd

De actie om vanuit Krewerd een Veilig Woning Verklaring te eisen van de Staat der Nederlanden, heeft de sympathie van politiek en bestuur. Lees hier de reactie van burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Delfzijl, van Tweede Kamerlid William Moorlag en van Tweede Kamerlid Sandra Beckerman.

Inwoners Krewerd eisen Veilig Woning Verklaring

De inwoners van Krewerd eisen dat de Staat der Nederlanden hun huizen onverwijld veilig verklaart. Tijdens een bijeenkomst in dorpshuis Kredo, vrijdagmiddag 2 november, tekenden de aanwezige inwoners een brief aan minister Wiebes van Economische Zaken waarin zij hem manen om voor hun huizen met spoed een `Woning Veilig Verklaring’ af te geven.