Welke faunatoren heeft uw voorkeur?

1 februari 2021

De architecten van Krewerd zijn enthousiast over het voornemen om een faunatoren in ons dorp te bouwen. Bekijk hier op de site de ontwerpen: het is een creatief feestje!

De faunatoren is nodig voor dakloze zwaluwen, vleermuizen en andere dieren, als Krewerd straks wordt verbouwd. Dorpsbouwmeester Fons Verheijen is opgetogen over de acht bijzondere ontwerpen die door verschillende architecten zijn ingediend.

De tekeningen worden natuurlijk spoedig in Kredo tentoongesteld, maar wegens de beperkte toegankelijkheid van het dorpshuis, vindt u ze ook hier alvast op de site. De torens zijn verrassend van vorm, maar ook van concept. Fons: ,,Hier zie je weer eens goed hoe vindingrijk architecten zijn. Ze denken `out of the box’ en hebben de mooiste torens ontworpen.”

De faunatoren is geen overbodige luxe, omdat alle huizen in Krewerd tijdens de versterking stevig worden aangepakt. Wist u bijvoorbeeld dat 90 procent van alle dakpannen er af moeten? En dat 88 procent van de spouwmuren verankerd moeten worden? De NCG is tijdens deze ingrijpende operatie verplicht om maatregelen te nemen ter bescherming van flora en fauna. De toren biedt die oplossing.

Als de coronamaatregelen het toelaten, wordt er weer een algemene ledenvergadering belegd door de Dorpscoöperatie. Dan kunt u als inwoners een stem uitbrengen op uw favoriete ontwerp.